ОБСЄ: по обидва боки лінії зіткнення є люди, які не хочуть миру

ОБСЄ: по обидва боки лінії зіткнення є люди, які не хочуть миру
У зоні АТО обидві сторони підживлюють конфлікт
Фото: архів

Сторони повинні відвести важке озброєння і завершити розведення сил

По обидва боки лінії зіткнення в зоні АТО є люди, які не хочуть миру та налаштовані підживлювати конфлікт на Донбасі. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Не всі хочуть миру, не всі хочуть дати шанс на мир. По обидва боки лінії зіткнення є ті, хто рішуче налаштований підживлювати цей конфлікт. Незважаючи на їхні мотиви, важливо визнати, що ці люди існують. Здається очевидним, що відведення важкого озброєння може завадити цим шкідникам у їхніх справах», – зазначив Хуг.

Також перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні ще раз наголосив, що сторони повинні відвести важке озброєння і завершити розведення сил і засобів.

«Сторони мають невідкладно зробити наступні кроки. Ті, хто відповідає за забезпечення зниження рівня насильства, мають визнати факт, що серед них є ті, хто не налаштований на припинення вогню. Необхідно забрати засоби, які вони використовують для зриву процесу припинення вогню. Сторони мусять відвести важке озброєння і завершити розведення сил і засобів», – зазначив Хуг.

Як повідомляв «Главком», ОБСЄ зафіксувала зниження рівня насильства на Донбасі на 20%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: