Окрім України та Голландії, тема катастрофи МН17 вже мало кому цікава у світі, - розслідував Bellingcat

Окрім України та Голландії, тема катастрофи МН17 вже мало кому цікава у світі, - розслідував Bellingcat

За словами Толера, у багатьох країнах ніхто просто не згадує цю історію, люди не думають над цією проблемою

У світі падає зацікавленість темою катастрофи малайзійського пасажирського літака в небі над Донбасом, що сталася 17 липня 2014 року. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав розслідувач Bellingcat Арік Толер.
Говорячи про те, як висвітлюють цю трагедію світові ЗМІ, він зазначив, що «з російськими ЗМІ все дуже погано», «в Україні, звичайно, краще».
«В Україні часто читають повністю ті звіти, які ми публікуємо з цієї справи. В інших країнах, в тій же Німеччині, люди читають вступ і на цьому обмежують свою зацікавленість темою. У Великій Британії, якщо виходить матеріал у Daily mail, його ніколи не читають», - сказав Толер.
За його словами, у багатьох країнах ніхто просто не згадує цю історію, люди не думають над цією проблемою. «Окрім, звичайно, Голландії, чи України, що зрозуміло. Для цих країн це дуже важлива тема. У США, у Німеччині, в інших країнах ця тема не дуже важлива. Це ж відбулося два роки тому. Так, люди пам’ятають те, що було, але не більше, цим їхня зацікавленість і обмежується», - розповів розслідувач.
Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донбасом в районі міста Торез сталася авіакатастрофа. За попередніми даними експертів, ракета класу повітря-земля, випущена з ракетно-зенітного комплексу (ЗРК) «Бук» збила пасажирський літак Boeing777 рейсу МН17, що слідував маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур. Внаслідок цього загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: