Розслідувач Bellingcat розповів, що буде містити підсумковий звіт розслідування катастрофи МН17

Розслідувач Bellingcat розповів, що буде містити підсумковий звіт розслідування катастрофи МН17

Аналітики довели, що РФ намагалася підсунути слідству фальшиві супутникові знімки

Розслідувач Bellingcat Арік Толер в інтерв’ю «Главкому» заявив, що звіт стосовно розслідування катастрофи МН17 планується обнародувати 24 липня і це буде документ на 50-сторінок англійською і російською мовами.

«У ньому буде небагато нового від того, що ви уже знаєте. Ми опитали декілька експертів, аналітиків, думки яких включили у цей звіт. Наприклад, вони аналізували супутникові знімки, оприлюднені Міноборони Російської Федерації. Наші розслідувачі з’ясували, що ці знімки є не чим іншим, як фейками, тобто вони були зроблені за місяць-два до трагедії. В той час як Міноборони РФ стверджує що вони свіжі, були зроблені за три дні до трагедії. Так от, саме аналітики проаналізували ці знімки і прийшли до висновку, що вони фальшиві, і не відповідають тим дням, про які каже російська влада», - зазначив експерт.

Він додав, що з приводу цих кадрів у фахівців Bellingcat були сумніви, тому вони запросили сторонніх фахівців проаналізувати ці супутникові фотознімки.

«У нашому звіті ми описуємо усі аспекти розслідування в одному місці. Там ви зможете прочитати думки з цієї теми багатьох міжнародних експертів», - додав Толер. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: