Опальний екс-заступник генпрокурора не побачив змін в ГПУ при Луценку

Опальний екс-заступник генпрокурора не побачив змін в ГПУ при Луценку
Фото з відкритих джерел

Віталій Касько вважає, що не змінився ні кадровий склад, ні правила призначення прокурорів, і в «продовжують займатися корупцією»

Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько не бачить значних кадрових змін у керівництві Генпрокуратури після призначення її керівником Юрія Луценка. Як заявив Касько в інтерв’ю «Главкому», попри призначення нових заступників, увесь старий менеджерський склад ГПУ залишився на місцях.

«Залишились Столярчук, Матіос. Говда призначений прокурором Києва, і скажіть, що це пониження в посаді. Севрук, за повідомленнями ЗМІ, ніби не звільнений з посади першого заступника, а просто відряджений в Академію прокуратури. Як на мене, вся чудова компанія в зборі. Декілька нових заступників призначено, але суті прокуратури це не змінило», - вважає звільнений посадовець.

«Менеджерський склад, на якому має будуватися політика прокуратури, лишився той самий. Відомі всім підрозділи, зокрема так званий департамент Кононенка-Грановського, чудово себе почувають, більше того, функціонують з тими ж самими керівниками і інтенсивно працюють. Згадайте обшук у НАБУ. Де ви побачили суттєві кадрові зміни в прокуратурі?», - заявив Касько.

На думку колишнього заступника генпрокурора, рівень довіри до ГПУ із приходом нового керівництва також не збільшився.

«Прогнозую, що, на жаль, особливих відмінностей ми не побачимо. Тому що люди оцінюють переважно роботу прокуратури по тому, що вони бачать на місцях – а вони бачать того самого прокурора району, який працював ще при Пшонці, тягнув соки з усіх бізнесменів і далі продовжує займається тим самим. Всі чудово знають, що якщо якомусь куму прокурора сподобається їхній бізнес, то він його відбере. І чесний бізнесмен нічого не доб’ється ні в суді, ні в правоохоронних органах. А високопоставлені прокурори живуть в якомусь своєму світі і свято вірять, що це, бачте, проти прокуратури ведеться брудна пропаганда ЗМІ. Хай на вулицю вийдуть і запитають, що про них думають», - підкреслив Касько.

Він звернув увагу на те, що призначення прокурорів на місцях знову проводиться по-старому, оскільки відповідні положення були прибрані з проекту закону «Про прокуратуру». «Коли під призначення нового генпрокурора робився окремий законопроект, то в цьому ж законопроекті початково закладалося, що будуть проведені конкурси в генеральній та регіональних прокуратурах. Щоб люди зрозуміли, чому та чи інша особа призначається прокурором області або начальником департаменту ГПУ. Потім ці всі положення в законопроекті прибрали, і зараз прокурори областей призначаються так само, як і до цього. Тобто люди не знають, чому та чи інша людина призначена прокурором їхньої області. А прокурори як займалися корупцією, так і займаються», - стверджує Касько.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: