Опубліковано відео допиту «кримських диверсантів»

Опубліковано відео допиту «кримських диверсантів»

На змонтованих фрагментах відео затриманий Дмитро Штибліков каже, що збирав розвідінформацію про військові частини в окупованому Криму

ФСБ Росії оприлюднила відеозапис допиту затриманих українців Дмитра Штиблікова і Олексія Бесарабова, обвинувачених окупаційними властями Криму у підготовці диверсій на півострові. Відео допиту розповсюдили російські інформагентства.

На змонтованих фрагментах відео затриманий Дмитро Штибліков каже, що збирав розвідінформацію про військові частини в окупованому Криму і навчаннях ЗС РФ на території анексованого півострова. Нібито до анексії Криму його легенда полягала в тому, що він працював журналістом у центрі «Номос». 

«Як перед громадською організацією, перед ним (центром «Номос») стояли цілі вивчення безпеки чорноморського регіону, а розвідувальні мети були - збір відомостей про частинах Чорноморського флоту, що знаходяться на території Криму, вивчення внутрішньополітичної обстановки і національних організацій, у тому числі кримськотатарських, козацьких», - говорить Штибліков.

Ще один затриманий, Олексій Бессарабов каже, що є військовослужбовцям ЗСУ.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувалоінформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: