Парламент Канади ухвалив аналог «акту Магнітського»

Парламент Канади ухвалив аналог «акту Магнітського»
Парламент Канади

Закон тепер має підписати генерал-губернатор Канади

Федеральний парламент Канади ухвалив у третьому і остаточному читанні аналог «акту Магнітського», який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу, у тому числі – в Росії.

Як повідомляє «Укрінформ», законопроект підтримало 277 депутатів. 

Для набуття ним чинності залишилося отримати підпис генерал-губернатора, що має статися уже найближчими днями.

Протягом тривалого обговорення цього законопроекту, що триває у Канаді вже більше року, автори поширили його дію не лише на чиновників-корупціонерів у Росії, а на осіб, задіяних у порушеннях прав людини, незалежно від їх громадянства чи країни проживання.

Хоча нинішня редакція законопроекту не виділяє окремо Росію, прикметно, що саме у Москві він викликав найбільше обурення. У посольстві РФ навіть пригрозили Оттаві «контрдіями» у випадку ухвалення.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Згодом подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великобританія.

До слова, у вересні правозахисні організації запропонували внести до «списку Магнітського» ще 15 людей. Серед них опинився український олігарх Дмитро Фірташ. 

Також Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з корупцією, в якій, зокрема, закликав Раду ЄС запровадити персональні санкції проти 32 фігурантів «списку Магнітського». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: