Парубій розповів, чому в Раді не вводять сенсорну кнопку для голосувань

Парубій розповів, чому в Раді не вводять сенсорну кнопку для голосувань

«Кнопкодавство» є прямим наслідком невідвідуваності депутатів, зазначив Парубій.

Новий голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв’ю «Главкому» пояснив, що згідно з інформацією, яку надав йому апарат, система, запропонована Верховній Раді, не є сертифікованою і на сьогодні є технічно недосконалою для проведення голосування.

Голова Верховної Ради розповів, що коли отримав з зали сигнал про неперсональне голосування, то зупинив це питання, і тут же було переголосування.

«Треба давати факти. За час, відколи я став головою Верховної Ради, один раз було з залу застереження, що відбулось неперсональне голосування. Не знаю. Я навіть не проводив перевірку. Голосували питання програми уряду. Як тільки я отримав з зали сигнал про неперсональне голосування, я тут же зупинив це питання, і тут же було переголосування. Воно відбулося нелегко, але відбулося. Коли є інформація про неперсональне голосування, потрібно звертатись одразу до голови Верховної Ради. Більш того, і коли головою Верховної Ради був Володимир Гройсман (здається, тоді мова йшла про імперативний мандат), коли дали сигнал, що було неперсональне голосування, на другий день цей законопроект був знову внесений в залу і переголосований», - розповів Парубій.

Новий голова Верховної Ради пояснив,  чому в Раді не вводять сенсорну кнопку для голосувань.

«Згідно з інформацією, яку надав мені апарат, система, запропонована Верховній Раді, не є сертифікованою і на сьогодні є технічно недосконалою для проведення голосування. Є застереження: якщо цю систему отак ввести серед сесії, ми просто можемо мати провал голосувань. Це потребує технічного висновку щодо можливості введення. А кілька депутатів мені вже говорили, що знають механізми, як це можна обходити.
Але «кнопкодавство» є прямим наслідком невідвідуваності депутатів. Якщо депутати будуть сидіти на сесії, це питання відпаде само по собі», - зазначив Парубій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: