Перелома вимагає якнайшвидшої передачі «справи ОПЗ» до суду

Перелома вимагає якнайшвидшої передачі «справи ОПЗ» до суду

Голова Наглядової ради Одеського припортового заводу хоче якнайшвидше довести у суді свою невинність

Голова Наглядової ради Одеського припортового заводу - перший заступник глави НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома подасть в суд на Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, якщо вони будуть зривати процесуальні строки передачі «справи ОПЗ» до суду. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ, передає РБК-Україна.
За його словами, повністю свою правоту він зможе довести лише при розгляді звинувачень по суті.
«Підозру мені було пред'явлено 14 липня, за законом НАБУ і САП є два місяці, щоб обвинувальний акт був переданий до суду. А це - середина вересня. Так що дивно виглядає нещодавня заява прокурора САП Назара Холодницького, що справу можливо буде направлено до суду тільки в жовтні-листопаді. Більше того, тепер НАБУ хоче відтягнути це ще далі - аж на 4 місяці. І весь цей час тримати мене і Миколи Щурікова під домашнім арештом. Причому під смішним приводом - проведення нової експертизи для визначення збитків», - пояснив Перелома.
Він робить висновок, що на момент пред'явлення підозр у НАБУ і САП не було ніяких доказів вини, крім фіктивних експертиз. «Нас голосно звинуватили і тепер намагаються обґрунтувати. Чого домагається обвинувачення, відтягуючи передачу в суд? Можливо, хочуть щось сфальсифікувати і «намалювати». Але я хочу довести в суді свою невинність як можна швидше», - підкреслив він.
Торкаючись нинішньої ситуації на ОПЗ, Сергій Перелома «звернув особливу увагу на роль одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі в зриві приватизації заводу».
«Всі скандали навколо ОПЗ почалися з заяв Саакашвілі в листопаді 2015. Після цього було розпочато кримінальне провадження одеською поліцією і прокуратурою, які очолювали його соратники. Далі справи були передані НАБУ і САП, де за дивним збігом обставин працює ще один соратник Саакашвілі – Гізо Углава», - зазначив голова наглядової ради ОПЗ.
Він підкреслив, що атаки на ОПЗ закінчилися закономірним результатом – зривом приватизації підприємства. «Великі гроші люблять тишу, скандали їх відлякують, - сказав Перелома. - Всі 7 іноземних компаній відразу ж відмовилися від участі в конкурсі».
У результаті, підкреслив голова наглядової ради, стартова ціна заводу знижена в два рази і тепер «відкриваються двері для олігархічного капіталу, в тому числі і російського походження».
«Дії Саакашвілі мають бути розслідувані відповідними органами. Адже держбюджет вже втратив мінімум 6,5 млрд. грн. Ці кошти могли піти і на армію, і на соцзабезпечення, і на медицину. Приміром, за ці мільярди можна модернізувати 600 танків Т-64 до рівня сучасного «Булата» або закупити в Європі понад 1 300 найсучасніших реанімобілів. В результаті брудної піар-кампанії астрономічна сума, по суті, вкрадені в України», - зазначив Сергій Перелома.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: