Перемовини про постачання БТРів для України здійснював посередник, засуджений за шахрайство

Перемовини про постачання БТРів для України здійснював посередник, засуджений за шахрайство

Україна ризикує опинитися в центрі міжнародного скандалу

Україна залучила до переговорів про закупівлю бронетехніки вихідця з Канади, якого близько двох років тому було засуджено в Об’єднаних Арабських Еміратах за шахрайство, йдеться у статті «Главкома».

Цього місяця іноземця зупинили прикордонники у «Борисполі», але через два дні затриманого було звільнено після втручання українських високопосадовців. Про це стало відомо завдяки інформації Єдиного реєстру судових рішень. Як випливає з судових матеріалів, 13 листопада в аеропорту «Бориспіль» прикордонники затримали громадянина Канади, ім’я якого у судових документах не зазначене. Через два дні бориспільська прокуратура попросила суд взяти його під арешт на 40 днів. Як пояснювали суду представники правоохоронного органа, канадець перебуває у міжнародному розшуку та підлягає екстрадиції до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), де відбуватиме покарання за злочин. Мовляв, у 2015 році іноземця було заочно засуджено в Абу-Дабі (ОАЕ) до двох років позбавлення волі за шахрайство на загальну суму 9 млн доларів.

Необхідність арешту канадця на 40 діб прокуратура пояснювала часом, потрібним для надходження запиту від компетентних органів ОАЕ щодо видачі затриманого. Однак суд правоохоронцям відмовив в арешті. В першу чергу завдяки впливовим знайомим канадця, що знайшлись… в Україні.

На сайті Інтерполу можна знайти сімох чоловіків – вихідців з Канади, які перебувають у міжнародному розшуку. Проте жодний з них не розшукується за запитом ОАЕ. Відтак достеменно встановити особу, яка допомагає Україні купувати БТРи, а в Еміратах розшукується за шахрайство, поки що не вдалося. В Бориспільській місцевій прокуратурі «Главкому» відмовили у наданні інформації про ім`я «шахрая» з Канади.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Збройний скандал: Україна закуповуватиме БТРи через шахрая, що вкрав $9 млн»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: