Пішла з життя легенда кіно і театру, Герой України Валерія Заклунна

Пішла з життя легенда кіно і театру, Герой України Валерія Заклунна
Валерія Заклунна, народна артистка України

Серце Народної артистки перестало битися сьогодні вранці

Сьогодні вранці на 75 році з життя пішла  актриса Валерія Заклунна. Вона виходила на сцену Київського театру російської драми імені Лесі Українки 50 років. Мала звання Народної артистки України, Росії, удостоєна зірки Героя України.

Заклунна народилась у Сталінграді. Всесоюзну славу актрисі принесла роль у легендарній стрічці «Місце зустрічі змінити не можна».

Вперше до Київського театру, з яким було пов'язане все її життя, молоду випускницю школи-студії МХАТ запросив тодішній художній керівник Юрій Лавров

Колеги у соцмережах діляться спогадами про актрису. «Вона була надзвичайно приваблива, дивно талановита... У житті дуже закрита. Не любила спілкуватися з журналістами. Ніколи і нікого не впускала до свого особистого життя. Була обачна в друзях і надзвичайно вимоглива до себе і партнерів. Важко говорити про людину, з яким зовсім недавно спілкувався в минулому часі. Але так влаштоване життя. Слава богу, що ряд вистав за участю Валерії Гаврилівни ми встигли записати і тепер бездушна плівка буде берегти пам'ять про актрису», - написав керівник літературної частини Театру Лесі Українки Борис Куріцин.

Останні роки актриса була задіяна у виставі «Дерева помирають стоячи», та у постановці «У цьому милому старому домі», яка була показана вперше у 2016 році.

Валерія Заклунна обиралась народним депутатом від Компартії.

Два роки тому актриса поховала свого чоловіка професора Олександра Мироненка. На  місці його могили на Байковому цвинтарі Заклунна встановила спільний пам'ятник для нього і для себе. 

 Актриса заздалегідь подбала про місце для свого поховання

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: