Північна Корея запустила ракету з підводного човна

Північна Корея запустила ракету з підводного човна

Пентагон помітив надзвичайну ракетну активність підводного флоту КНДР

Американська військова розвідка констатує незвично високу активність підводного флоту Північної Кореї з паралельним випробовуванням працездатності ракетних систем на підводних човнах.

Про це повідомив у понеділок американський центральний телеканал CNN із посиланням на джерело в американському оборонному відомстві.

«Американські військові виявили «надзвичайно нетиповий і безпрецедентний рівень» активності північнокорейських підводних човнів, а також свідчення про «тестування (ракетного – ред.) старту» протягом кількох днів після запуску Пхеньяном другої за місяць міжконтинентальної балістичної ракети», - повідомило джерело.

Тестування ракетного старту – це застосування системи пневматичного викиду ракети з підводного човна, яке здійснюється під високим тиском повітря перед тим, як включаються двигуни ракети.

За інформацією Пентагону, ці випробування пройшли в неділю на суднобудівному заводі Sinpo Naval. Це був третій тест протягом останнього місяця й четвертий упродовж року. Тобто, йдеться про повний цикл випробувань ракетного комплексу на підводних човнах, що має вирішальне значення для розвитку можливостей ракетних ударів з боку КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: