Politico: Сноуден попросив помилування у президента Обами

Politico: Сноуден попросив помилування у президента Обами
Едвард Сноуден

Едвард Сноуден опинився в списку людей, які попросили помилування у президента Обами

Колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден опинився в списку людей, які попросили помилування у президента Обами. Про це пише американське видання Politico.

У 2013 році Сноуден оприлюднив інформацію про програми електронного стеження американських спецслужб. Рік по тому він отримав посвідку на проживання в Росії і відтоді перебуває в Москві. Восени цього року Барак Обама заявив, що не може помилувати Сноудена, бо не може милувати тих, хто не постав перед судом.

Видання Politico розцінює ймовірність помилування Сноудена як украй низьку. Водночас така можливість цілком імовірна для іншого американського викривача, якого засуджено на 35 років в'язниці за звинуваченням у передачі сайту WikiLeaks кількох сотень секретних документів, дипломатичних депеш і військових звітів.

Нагадаємо, у США заарештували підрядника Агентства національної безпеки країни Гарольда Томаса Мартіна. Його звинувачують у розкраданні секретних документів. 51-річний чоловік працював у тій самій компанії, що й Едвард Сноуден, який втік до Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: