Польські ЗМІ обурені російською пропагандою на Донбасі, яка кругом бачить слід Варшави

Польські ЗМІ обурені російською пропагандою на Донбасі, яка кругом бачить слід Варшави

Останнє повідомлення, яке обурило поляків, було про те, що начебто офіційний Київ домовився з Польщею про зрив Мінських угод

Польский журнал Newsweek опублікував матеріал, в якому визнав, що жертвою росіської пропади стала не лише Україна, а й Польща. Саме західну сусідку України російські і сепаратистські ЗМІ демонізують, звинувачуючи у допомозі Україні і начебто організації усліяких провокацій. Останнє повідомлення, яке обурило поляків, було про те, що начебто офіційний Київ домовився з Польщею про зрив Мінських угод. Такий фейк в світ запустила російська пропагандистська машина.

Першим «польський слід» відшукав Едуард Басурін, прес-секретар так званого міністерства оборони самопроголошеної «ДНР». Він повідомив про провокації, які готують Київ і Варшава, щоб зірвати переговори в Мінську.
Потім цю ідею підхопило російське агентство «РІА Новини» і закинуло в світові ЗМІ. Політика Польщі виглядала двозначною. З одного боку, країна, як член НАТО, критикує Москву за військові дії на Донбасі. З іншого боку, плете інтриги, щоб зірвати Мінські мирні домовленості.

Нагадаємо, що сепаратисти регулярно пишуть про їм одним зрозумілий польський слід. То на території «ДНР/ЛНР» нібито були помічені наймані снайпери, які говорили по-польськи. Те російські ЗМІ пишуть, що до Варшави прибув літак з тілами загиблих громадян, які воювали в Україні. Іншим разом росіяни продемонстрували карту з розділом України. Польща нібито планувала приєднати до себе західну частину країни. Ніхто не згадав про те, що карту зробили, щоб проілюструвати ідеї Володимира Жириновського.
Навіщо їм це? Напевно, таким чином Кремль виправдовує свою військову агресію. Якщо на стороні України виступають Польща і країни НАТО, виходить, що участь РФ у військовому конфлікті на сході України теж виправдана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: