Понад 1,7 млн українців отримали виплати по субсидіям за енергозбереження - Розенко

Понад 1,7 млн українців отримали виплати по субсидіям за енергозбереження - Розенко
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко

Тих, хто в минулому опалювальному сезоні ощадливо ставилися до використання енергоносіїв, уряд відзначив матеріальною компенсацією

Запроваджена урядом практика монетизації зекономлених субсидій стимулює людей до енергозбереження

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

За словами Розенка, у перший рік після запровадження нової системи субсидій, уряд свідомо пішов на завищення норм споживання газу.

«Ми свідомо перший рік збільшили норму споживання газу, щоб люди не хвилювалися. Потім ми побачили реальне споживання газу і вивели реальну цифру. Зараз норма споживання енергоресурсів оптимізована, і ви вже не побачите і не почуєте ніде скарг на те, що відкривають кватирки взимку і опалюють вулиці», - запевнив він.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що запроваджена урядом практика монетизації зекономлених субсидій також стимулює людей до енергозбереження.

«Тих, хто в минулому опалювальному сезоні ощадливо ставилися до використання енергоносіїв, ми відзначили матеріальною компенсацією. Першу монетизовану виплату за минулий опалювальний сезон отримали 1 млн 700 тис. родин», - резюмував Розенко.

Раніше Міністерство соціальної політики роз'яснило, що автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів людей буде проведено у травні, а не в квітні.

Нагадаємо, перший етап монетизації субсидій Мінсоцполітики має впровадити у липні 2018 року, всю систему - до кінця року.

«Главком» також інформував, що в Україні з'явиться реєстр осіб, які отримують субсидії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: