Порошенко: Через російську агресію НАТО прокинулося

Порошенко: Через російську агресію НАТО прокинулося
Президент України Петро Порошенко і генсек НАТО Єнс Столтенберг

Російська агресія змусила НАТО серйозно активізуватися, вважає Порошенко

Агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відкриття засідання Комісії Україна-НАТО у Києві.

«Вага і роль НАТО ще більше зростає в умовах нових викликів міжнародній безпеці в контексті подій, що відбуваються навколо України. Триваюча російська агресія побудила НАТО, по суті, серйозно активізуватися. Я можу висловити навіть припущення, що НАТО прокинулося, і це надало Альянсу друге дихання», - сказав він.

Порошенко підкреслив, що союзники по НАТО ще більше впевнилися у необхідності об’єднання усіх своїх зусиль для взаємного захисту, важливості підвищення видатків на оборону і збільшення своєї присутності у світі.

Трансляцію засідання Комісії Україна-НАТО можна дивитися тут.

Після засідання Комісії Україна-НАТО о 12:35 запланована зустріч президента України та генерального секретаря НАТО з представниками ЗМІ.

О 13:15 із Єнсом Столтенбергом зустрінеться прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

О 14:15-14:30 відбудеться офіційне відкриття нового приміщення Представництва НАТО в Україні за участю віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе та генерального секретаря Альянсу. Представництво НАТО в Україні розташовуватиметься за адресою вул. Сікорського, 4л.

О 9-й годині, Столтенберг і Климпуш-Цинцадзе візьмуть участь у відкритті виставки «Україна-НАТО. Формула безпеки» у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал».

О 15:30 запланована зустріч голови Верховної Ради Андрія Парубія з генеральним секретарем Альянсу, а о 16:00 Єнс Столтенберг виступить у сесійній залі Верховної Ради.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: