Порошенко і Байден домовились про продовження санкцій проти РФ

Порошенко і Байден домовились про продовження санкцій проти РФ
Петро Порошенко і Джозеф Байден

Петро Порошенко і Джозеф Байден погодилися, що санкції проти Росії мають бути продовжені

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом.

Співрозмовники обговорили елементи «дорожньої карти» з імплементації Мінських домовленостей для деокупації Донбасу. Про це  повідомили у прес-службі Глави держави.

«П.Порошенко і Дж.Байден погодилися, що санкції проти Росії мають бути продовжені», — йдеться у повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що під час розмови також було обговорено хід реформ в Україні.

Як повідомляв Главком, сьогодні президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорили ситуацію в Україні та в Сирії.

Нагадаємо, сьогодні Путін фактично зізнався, що на Донбасі присутні російські війська, коли заявив, що Росія була змушена «захищати російськомовне населення» на Донбасі та в Крим.

Як відомо, 12 жовтня на сесії ПАРЄ збираються прийняти резолюцію «Політичні наслідки конфлікту в Україні». В ній Парламентській асамблеї Ради Європи пропонується знову засудити незаконну анексію Криму Російською Федерацією і закликати Москву вивести свої війська з України.

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Крістіна Зеленкова закликає учасників Будапештського меморандуму дотримуватись свої зобов'язань і захищати Україну при нападі.

Нагадаємо, сьогодні у ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів.

Крім того, група Європейської народної партії (ЄНП), а також консерватори в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть підтримувати зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: