Порошенко обговорив із генсеком ОБСЄ введення поліцейської місії на Донбас

Порошенко обговорив із генсеком ОБСЄ введення поліцейської місії на Донбас

Порошенко закликав максимально використати потенціал Організації для припинення брутального порушення прав українських громадян на окупованих територіях

Президент України Петро Порошенко прийняв генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Дзанньєра. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
«Сьогодні ОБСЄ зіштовхується з безпрецедентним викликом, коли агресія однієї держави-учасниці проти України фактично нівелювала спадщину Гельсінського заключного акту», - наголосив Порошенко.
Сторони обговорили посилення міжнародної присутності в регіоні, насамперед, шляхом розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.
Президент України звернув увагу на безперервне постачання Росією військової техніки, озброєння, регулярних військ та найманців через неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. В цьому контексті ключове значення має виконання положень Мінських домовленостей щодо встановлення з боку ОБСЄ постійно діючого моніторингу над тимчасово неконтрольованою ділянкою державного кордону.
Порошенко закликав максимально використати потенціал Організації для припинення брутального порушення прав українських громадян на окупованих територіях. Окремо сторони обговорили питання якнайшвидшого звільнення заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в РФ і на окупованих територіях.
Генеральний секретар ОБСЄ запевнив президента України, що Організація й надалі продовжуватиме сприяти подоланню викликів, що сьогодні стоять перед Україною.
Президент подякував представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, які незважаючи на провокації з боку проросійських бойовиків, продовжують виконувати мандат місії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: