«Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші»: Порошенко хоче, щоб чиновники розповіли, як заробили мільйони

«Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші»: Порошенко хоче, щоб чиновники розповіли, як заробили мільйони
Петро Порошенко

Президент зазначив, що і він сам повинен був задекларувати все: «від подушок на дивані до чашок на кухні», і вимагає цього ж від інших

Багато українські чиновники приписали собі готівкові кошти, якими насправді не володіють. Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє «112 Україна».

«Я розраховую на ефективність антикорупційних кроків, включаючи е-декларування, яке деякі намагаються критикувати. Багато з тих, хто зараз декларував, приписав собі кеш вдома, думаючи, що це нульова декларація, що потім це дозволить уникнути перевірки. Ключове - це підвести риску до того, що вони робили 25 років і пояснити, де ти, голубе сизий, взяв ці гроші. Народ повинен це знати. І боротися треба не з багатими, як деякі думають. А зі злочинцями, які декларують машини, квартири, дачі, вілли, перебуваючи весь час на держслужбі. Такого не буде. Це право народу на справедливість», - сказав президент.

Порошенко зазначив, що і він сам повинен був задекларувати все: «від подушок на дивані до чашок на кухні».

«Такого ніколи не робив жоден президент. Але якщо я це зробив, я маю право вимагати, що це повинні зробити все», - підкреслив глава держави.

Зазначимо, українські чиновники, в тому числі вищої ланки, задекларували значні суми готівки. Приміром, найбагатшим обласним поліцейським є начальник Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області Сергій Пілігрим. Його родина похизувалася у декларації сумою в 5,8 млн гривень.

Читайте також статтю «Главкома» «Бути прокурором удвічі вигідніше, ніж поліцейським. Що показали е-декларації»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: