Гройсман розповів, де чиновники взяли мільйони і чому не поклали в банки

Гройсман розповів, де чиновники взяли мільйони і чому не поклали в банки
Володимир Гройсман

Гройсман наголосив, що банківська система України демонструє надійність

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що банківська система України демонструє надійність, що є позитивним сигналом, у тому числі для українських громадян, які можуть розміщувати в банках свої заощадження. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на запитання про те, чому багато українських чиновників, які задекларували свої доходи, не розміщують готівкові кошти на банківських депозитах.

«Що стосується того, де перебувають кошти... Це був такий загальнонаціональний тренд, коли банківська система була в занепаді. Сьогодні можемо сказати, що в 2016 році банківська система досить надійна. Це позитивний сигнал», – сказав Гройсман.

Також, за словами прем'єр-міністра, ділове минуле людей, які прийшли до влади з бізнесу, пояснює їхні доходи і фінансовий стан та водночас дозволяє їм бути фінансово незалежними.

«Не треба всіх мазати однією фарбою. Є люди, які прийшли у владу, але до цього працювали в бізнесі. Зрозуміло, що у них є певні доходи, – сказав він. – Я з 1995 року по 2005 рік працював у бізнесі і заробив свій статок. І слава Богу, у мене була можливість стати фінансово незалежним. І це дає мені можливість бути фінансово незалежним і далі».

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Як повідомлялося, опитування на сайті «Главкома» показує, що оприлюднення декларацій політиків у більшості викликало відчай та злість.

Читайте також статтю «Главкома» «Плебеї, викусіть! Е-декларації подано – і що далі?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: