Порошенко розповів, чому європейці можуть підтримати політиків, орієнтованих на Кремль

Порошенко розповів, чому європейці можуть підтримати політиків, орієнтованих на Кремль

ЄС знаходиться в турбулентності через мігрантів і терактів, тому може незабаром повернутися до Росії, вважає Порошенко

Президент України Петро Порошенко порівняв ставлення сучасних західних політиків до президента РФ Володимира Путіна передвоєнні спробами умировторить Адольфа Гітлера. Таку заяву він зробив у зверненні до депутатів Верховної Ради.

Він констатує, що крім негативного результату голосування по Асоціації в Нідерландах і Брекзита, найближчим часом у провідних европейских країн, зокрема Франції та Німеччини, до влади можуть прийти євроскептики, орієнтовані на Кремль.

«Зараз ЄС проходить важкі випробування. Імміграційний криза, терористичні акти. Це зовнішні атаки на Європу, які тестують її на міцність. Наслідком цієї турбулентності стають такі події, як перемога євроскептиків на референдумі в Нідерландах, який тільки формально стосувався угоди про асоціацію з ЄС. Або голосування британців за Брекзит. І протягом найближчого року в ряді європейських країн в результаті виборів до влади можуть прийти якщо не крайні, то такі політичні сили, які схильні до компромісів з Кремлем. А найкращою політикою по агресору вважають умиротворення. Приклад Мюнхена нікого не навчив. І вони готові входити у становище Путіна з таким же ентузіазмом, з яким західні лідери ходили і намагалися зрозуміти Гітлера», - заявив Порошенко.

Як повідомлялось, також у своїй промові Порошенко заявив про готовність української армії протистояти агресору, розповів про єдину можливість повернути Донбас, а також назвав три складові, необхідні для добробуту українців.

Як відомо, Верховна Рада може на сьогоднішньому пленарному засіданні розглянути питання про зняття недоторканності з судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: