Порошенко закликав депутатів призначити Луценка генпрокурором

Порошенко закликав депутатів призначити Луценка генпрокурором

На думку президента, Генпрокуратурі потрібен важковаговик.

Президент України Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради запропонував призначити Юрія Луценка генеральним прокурором України.
«Вношу кандидатуру Юрія Луценка на посаду керівника ГПУ», - сказав президент.
З його слів, Генпрокуратурі потрібен важковаговик, який не керуватиметься помстою чи бажанням розправи, а виходитиме виключно з почуття справедливості, повідомляє УНН.
Президент Порошенко назвав реформаторськими ухвалені Верховною Радою зміни до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України, що, зокрема, передбачає призначення Генпрокурором особи без вищої юридичної освіти.
Нагадаємо, що сьогодні близько 12 години Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволяють призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, а також унормовують реформу Генпрокуратури.
Вже о 13:50 стало відомо, що голова ВР підписав цей закон, передав його президенту, який також поставив під законом свій автограф.
Близько 15:30 у Верховній Раді зареєстровано постанову про надання згоди ВР на призначення президентом Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: