Порошенко закликав прискорити розслідування справи Курченка

Порошенко закликав прискорити розслідування справи Курченка
Сергій Курченко

Порошенко наголосив, що Курченко – злочинець

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне прискорити розслідування кримінальних проваджень стосовно бізнесмена Сергія Курченка. Про це він заявив сьогодні журналістам під час візиту в Одеську область.

«Ми будемо робити все, щоб розслідування було прискорено, і ці об'єкти, які належать йому (Курченку. – Ред.)... не було вкрадено у держави», – сказав Порошенко.

Глава держави також зазначив, що, на його думку, Курченко – злочинець, і тому він перебуває в розшуку, проти нього відкрито кримінальне провадження.

Курченка оголошено в міжнародний розшук. Під час розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваного на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка впродовж 2010-го – початку 2014 р. скоїла тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Зокрема, в зазначений період Курченко організував вчинення очолюваним ним ОПГ незаконного заволодіння видобутого ПАТ «Укргазвидобування» газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами, значно нижчими ринкових, нібито для потреб населення. Фактично скраплений газ членами злочинного угруповання в подальшому реалізовувався підконтрольними Курченку суб'єктами за ринковими цінами на території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: