Посли «Великої сімки» занепокоєні розкриттям даних щодо журналістів на «Миротворці»

Посли «Великої сімки» занепокоєні розкриттям даних щодо журналістів на «Миротворці»
mediarnbo.org

Кажуть, те протирічить міжнародним зобов'язанням України

Посли країн «Великої сімки» (Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, США і Японія) зробили заяву, у якій виказали занепокоєння з приводу розкриття персональних даних журналістів на сайті «Миротворець». Про це повідомила прес-служба посольства Великобританії в Україні.

«Це протирічить духу і букві українського законодавства, яке чітко визначає, що персональні дані можуть бути публічно оприлюднені у випадку індивідуальної згоди. Це також протирічить міжнародним зобов’язанням України», - зазначено в заяві.

Крім того, посли пообіцяли звертати увагу на перебіг розслідування, розпочатого урядом України з цього приводу. «Сподіваємось, що громадськість отримує доступ до його результатів», - додається у заяві.

«Характеристика всіх перерахованих в списку журналістів як «колабораціоністів з терористами» загрожує їх власній безпеці та українській свободі засобів масової інформації, яка завойована дорогою ціною. Журналісти повинні мати можливість виконувати свою роботу без погроз, утисків та залякування», - підкреслюють посли.

Вони також закликали відповідальних за сайт «Миротворець» видалити персональні дані та утримуватися від провокаційних характеристик.

«Ми особливо занепокоєні через погрози, які були зроблені в результаті опублікованої «Миротворцем» інформації. Міністр внутрішніх справ заявив, що він буде вживати заходів у випадку погроз. Ми вітаємо цей крок», - зазначається у заяві.

Нагадаємо, київська поліція просить журналістів, чиї прізвища потрапили у базу даних акредитації, опубліковану сайтом «Миротворець», звернутися до слідчого управління.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: