Посол пояснив, чому під час навчань НАТО в Грузії до українського взводу був особливий інтерес

Посол пояснив, чому під час навчань НАТО в Грузії до українського взводу був особливий інтерес
Ігор Долгов

Усі знають, що це не просто солдати і їхній командир, а що це бійці, які вміють воювати, - пояснив посол

Посол України в Грузії Ігор Долгов в інтерв’ю «Главкому» розповів, що під час навчань Noble Partner , яке проводило НАТО в Грузії, до українського взводу був особливий інтерес.

«Від Збройних сил України прибув взвод морської піхоти Військово-Морських сил. Я бачив наших хлопців. Це - захисники з бойовим досвідом, які пройшли АТО. Приємно було дивитись: усі - стрункі, треновані, гарні, в новій формі. І варто визнати, до українського взводу тут був особливий інтерес. Усі знають, що це не просто солдати і їхній командир, а що це бійці, які вміють воювати», - пояснив посол. .

Він зазначив, що ці навчання - Noble Partner - стали наймасштабнішими за останній період у Грузії. Три роки тому вони започатковувались як грузинсько-американські. І вперше за три роки розширили свої рамки.

«Стало більше учасників, вони перейшли в категорію багатонаціональних. Крім американських і грузинських підрозділів, там беруть участь підрозділи збройних сил Великої Британії, Німеччини, Словенії, України, Туреччини і Вірменії. Кількість військових загалом сягала 2800. Було змодельовано розгортання багатонаціональної бригади», - розповів Долгов.

«Ще з того, що було цікавим і викликало особливий інтерес, зокрема, у місцевого населення, - це марш бронетехніки (майже 300 одиниць, причому не тільки грузинських збройних сил, а й американська та німецька бронетехніка) від Горі до Тбілісі. Це була така демонстрація єдності, сили і готовності діяти разом. Були задіяні також авіація, гелікоптери», - додав дипломат.

Сценарій, за яким ці навчання задумувались і проводились, - це припинення військового конфлікту на території умовної держави. Тобто він був наближений до того, що сьогодні відбувається в реальних умовах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: