Посол Шевченко: Найбільше Україна недоторговує з Канадою

Посол Шевченко: Найбільше Україна недоторговує з Канадою

У 2016 році обсяг торгівлі товарами між Україною і Канадою сумарно склав близько $250 млн

Україну не можуть влаштовувати обсяги торгівлі, які є між нашою країною та Канадою. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав надзвичайний і повноважний посол України у Канаді Андрій Шевченко.

За його словами, у канадських магазинах з українською продукцією негусто.

«У 2016 році обсяг торгівлі товарами між Україною і Канадою сумарно склав близько 250 мільйонів американських доларів. На мою думку, ця цифра для наших країн - мізерна. Подумайте про Канаду як про країну Великої сімки і про Україну, де є більше 40 мільйонів споживачів. Ми точно можемо торгувати краще», - зазначив Шевченко.

Він розповів, що нещодавно Україна проводила дослідження, де аналізувався невикористаний потенціал торгівлі. «І воно показало, що Канада для нас є одним з найбільших under traded partners. Тобто це один з партнерів, з яким ми найбільше недоторговуємо станом на цей момент», - сказав посол.

На його думку, Україні ще треба багато працювати, щоб продавати в Канаді кінцевий продукт, який дасть більшу додану вартість для українського бізнесу. «Для мене особисто не складно знайти український товар в Канаді. Я можу знайти тут і українську олію, і щось інше, але це точно не відповідає нашому потенціалу, ми маємо піднімати планку набагато вище. Це питання обсягів і нових технологій. У ХХІ столітті важливо розвивати нові технології, які дозволять бути конкурентоспроможним», - наголосив Шевченко.

Він назвав точні цифри експорту-імпорту: «Імпорт товарів з Канади до України у 2016 році склав 218 мільйонів доларів, експорт товарів з України до Канади - 29 мільйонів доларів. Окремо порахована торгівля послугами. Сумарний обсяг двосторонньої торгівлі послугами між Україною і Канадою минулого року склав 126 мільйонів доларів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: