Пранкера, який розіграв Порошенка по телефону, затримано у Киргизстані

Пранкера, який розіграв Порошенка по телефону, затримано у Киргизстані

Президент України Петро Порошенко

МЗС Киргизстану заявляє, що затримала «телефонного жартівника», який дзвонив Порошенку під виглядом Атамбаєва

Правоохоронці Киргизстану затримали громадянина республіки, якого підозрюють у причетності до організації «телефонного розіграшу» пранкерів з президентом України Петром Порошенком.

«За інформацією МЗС, правоохоронними органами затримано громадянина Киргизстану, який був у контакті з пранкерами,що організували згадану телефонну розмову. В даний час затриманого поміщено під варту до з'ясування слідством всіх обставин справи», - повідомляє ТАСС з посиланням на МЗС Киргизстану.

Нагадаємо, 2 листопада в прес-службі глави Української держави відзначили, що Порошенко під час телефонної розмови з президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим обговорив можливі альтернативні маршрути перевезень української продукції в Киргизстан.

Незабаром в АП Киргизстану заявили, що Атамбаєв не розмовляв з Порошенком, це міг бути розіграш. У четвер, 17 листопада, російські пранкери оприлюднили аудіозапис нібито розмови.

Прес-секретар Порошенка повідомив, що оприлюднений запис цієї розмови було змонтовано під керівництвом ФСБ, крім цього, до «телефонного розіграшу» причетні співробітники МЗС Киргизстану.

Очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що ця телефонна провокація - це спроба заблокувати українську резолюцію по окупованому Криму в ООН.

Нагадаємо, на засіданні третього комітету Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, який фокусується на тематиці прав людини, було підтримано резолюцію про порушення прав людини в Криму російською окупаційною владою, розгляд якої ініціювала Україна.

Проти проекту резолюції ООН проголосували представники 23 країн, ще 76 утрималися.

Серед тих, хто висловився проти, були Ангола, Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Коморські острови, КНДР, Казахстан, Індія, Іран, РФ, Нікарагуа, Сербія, ПАР, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела, Еритрея, Зімбабве.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: