Президент Чехії назвав запрошення від Путіна відвідати Сочі «нагородою»

Президент Чехії назвав запрошення від Путіна відвідати Сочі «нагородою»
Мілош Земан та Володимир Путін

Попередньо дата приїду Земана в РФ запланована на 20 листопада

Президент Чехії заявив, що прийняв від російського президента Володимира Путіна запрошення відвідати Сочі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Президент Путін мене наразі запросив до Сочі, я це запрошення з радістю приймаю, тому що воно є до певної міри нагородою», – заявив Земан 20 вересня на прес-конференції у Нью-Йорку.

Як повідомляють чеські ЗМІ, Земан планує відвідати й інші регіони Росії - Москву, Єкатеринбург і Татарстан. Попередньо дата приїду запланована на 20 листопада.

Також Земан брав участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. У своєму виступі він закликав об’єднати зусилля всіх країн у боротьбі з міжнародним тероризмом.

Під час зустрічі у Нью Йорку з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим президент Чехії, зокрема, наголосив, що сумнівається у тому, що «світовий тероризм було б можливо побороти на сторінках інтернету».

«Моя уява дещо старомодна – «калашников», гелікоптер, дрон і так далі, але точно не інтернет», – сказав Земан.

Також президент Чехії наголосив на проблемі «міграційних хвиль» до Європи. На його думку, «кожен, хто вітає мігрантів, висловлює згоду з відтоком мізків із східних країн, з деградацією цих країн».

Як повідомляв «Главком», раніше президент Чехії Мілош Земан жартома запропонував Путіну «ліквідувати» журналістів, тому що їх «занадто багато».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: