Президент Сирії заявив, що в повітрі відчувається запах Третьої світової війни

Президент Сирії заявив, що в повітрі відчувається запах Третьої світової війни

Сьогоднішня ситуація на світовій арені схожа на «холодну війну в стадії розвитку»

Президент Сирії Башар Асад заявив, що в повітрі відчувається запах Третьої світової війни. Про це він повідомив в інтерв'ю «Комсомольскій правді».

Асад на питання про те, чи не є сирійський конфлікт початком Третьої світової війни, відповів, що зараз головним джерелом проблеми є тероризм. Він додав, що сьогоднішня ситуація на світовій арені схожа на «холодну війну в стадії розвитку».

«Ми бачимо ескалацію конфлікту, але головна мета (США) - зберегти американську гегемонію над світом, не дозволити нікому бути партнером на політичній або міжнародній арені, будь то Росія чи навіть їх союзники на Заході. Тому це запах війни, яку ви описали як Третю світову війну, відчувається в повітрі, але це ще не пряме військове зіткнення », - сказав глава держави.

Нагадаємо, російські літаки відновили удари по житлових кварталах на сході Алеппо, який перебуває під контролем повстанців. За словами сирійських активістів, місто зазнає найбільш масованого бомбардування за останні дні.

Як повідомлялося, 11 жовтня у Сирії російські військові літаки відновили бомбардування контрольованої повстанцями частини Алеппо. У результаті авіанальоту щонайменше 41 особа загинула, серед них - діти.

Раніше голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок, голова комітету із закордонних справ Бундестагу і член ХДС Норберт Реттґен, а також Катрін Ґерінґ-Еккардт з Партії зелених заявляли про необхідність запровадити нові санкції проти РФ через дії Москви в Сирії, що призводять до загибелі багатьох цивільних.

В той же час прем'єр-міністри трьох німецьких федеральних земель виступили проти запровадження нових санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії і назвали чинні санкції контрпродуктивними.

Також, 7 жовтня Держдума Росії ратифікувала російсько-сирійську угоду про безстрокове розміщення авіаційної групи РФ на території Сирії. За ратифікацію одностайно проголосували всі присутні 446 депутатів.

Документ було підписано 26 серпня 2015 року в Дамаску, а майже рік потому, 9 серпня 2016 року, внесено президентом РФ на розгляд Держдуми.

Нагадаємо, відомий фінансист Джордж Сорос звернувся до росіян і світової спільноти із закликом вплинути на президента РФ Володимира Путіна в питанні воєнної кампанії в Сирії.

Читайте також статтю «Главкома» «Самотність деспота. Навіщо Путін відроджує МДБ»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: