Президенти України та Польщі підписали декларацію

Президенти України та Польщі підписали декларацію

В декларації йдеться про стратегічне партнерство, підтримку прозахідних прагнень України та історичний діалог

Президенти України та Польщі Петро Порошенко і Анджей Дуда підписали спільну декларацію. Про це повідомив Дуда після зустрічі з президентом Порошенком у Києві.
«Я дякую нашим співробітникам за підготовку спільної, дуже важливої декларації, з якою вже скоро ознайомитеся, я думаю, що за вашого посередництва вона буде представлена громадськості», - сказав він.
«Я хотів подякувати нашій команди за те, що вони склали чудову спільну декларацію, яка сьогодні створена за результатами нашої зустрічі», - сказав, у свою чергу, Порошенко.
Як повідомляє українська служба «Польського радіо», в декларації йдеться про стратегічне партнерство, підтримку прозахідних прагнень України та історичний діалог. Згадано також, що Польща була першою країною світу, яка визнала незалежність України.
У спільній декларації йдеться і про те, що в історії обох країн були трагічні сторінки.
Крім того, згадується про європейську інтеграцію України, яку Польща послідовно підтримує. Так, Варшава виступає за скасування віз ЄС для українців.
Президенти відзначили, що Польща підтримуватиме українські реформи. Варшава і Київ декларують, що підтримуватимуть і захищатимуть польські та українські національні меншини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: