Прикордонники через суд будуть повертати землі вздовж кордону, – Слободян

Прикордонники через суд будуть повертати землі вздовж кордону, – Слободян
Мукачівський прикордонний загін зобов'язали оформити землі уздовж кордону

Прикордонники хочуть выдсудити 90 гектарів землі вздовж українського кордону на Закарпатті

Прикордонники через суд будуть повертати майже 90 гектарів землі вздовж українського кордону на Закарпатті.

Про це заявив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє «5 канал».

«Частина земель на Закарпатті була роздана ще на початку 90-х років. Ці ділянки максимально наближеними до державного кордону, але вони жодним чином не стикаються з державною кордоном. Територія для виконання функції державного кордону, вона є. Смужка землі повинна бути не менше 50-100 метрів, це землі оборонного призначення і там повинні бути лише прикордонники, інженерні та фортифікаційні споруди», – зазначив Слободян.

Відзначається, що по всіх справах тривають судові розгляди щодо повернення цих територій у державну власність. Так, за даними прес-секретаря, за останні два роки вже вдалося повернути 132-а гектара земель. У той же час, в Держприкордонслужбі зазначили, що приватні ділянки не заважають прикордонникам виконувати свої обов’язки. Однак світові практики свідчать, що відстань у сто метрів від лінії кордону має бути вільним для надійного захисту.

У той же час відзначається, що проблеми з земельними ділянками мають місце не тільки в Закарпатській області, такі випадки зареєстровані ще у Львівській, Чернігівській, Сумській і Харківській областях, тобто на кордоні з Угорщиною, Польщею та Росією.

У ДПСУ заявили, земельні ділянки, про які заявив Матіос, не проходять по лінії українського кордону і тільки прилягають до неї. 

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є приватними і є звичайними земельними ділянками.

Пізніше Державна прикордонна служба заявила, що в повному обсязі здійснює охорону кордону на Закарпатті, який проходить поблизу приватних земельних ділянок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: