«Прощай, немытая Россия»: Путін підтвердив, що Порошенко правий

«Прощай, немытая Россия»: Путін підтвердив, що Порошенко правий
Володимир Путін
Фото АР

«Страна рабов, страна господ». Президент РФ у виступах сам неодноразово звертався до поезії Лєрмонтова

Президент Росії Володимир Путін неодноразово сам цитував рядки з поезії Михайла Лєрмонтова «Прощай, немытая Россия…». Зокрема, у 2014 році він звернувся до цієї цитати під час прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістки про існування в Росії п’ятої колони.

Після того він знову-таки звернувся до цих рядків 5 жовтня 2016 року у зустрічі з переможцями та лауреатами конкурсу «Учитель року». Про це відео згадало видання Russia Today.

Нагадаємо, після цитування Порошенком цих рядків російські ЗМІ дорікнули главі нашої держави браком освіти, оскільки, мовляв, не доведено, що саме Лєрмонтов – автор наведених рядків.

Пропаганда розтиражувала коментар нащадка Лєрмонтова, першого заступника голови комісії з культури Громадської палати Михайла Лєрмонтова, який ставив під сумнів авторство свого предка, оскільки автографа твору не збереглося. За його словами, вірш був переписаний «якоюсь людиною, яка раніше нібито почула його від класика». «Цей твір йому приписане, а не достовірно належить», - підсумував він.

Варто зазначити, що російська преса вже другий день не може заспокоїтися через цитування президентом України Петром Порошенком поезії Лєрмонтова на відкритті концерту на честь отримання нашою країною безвізового режиму з Європейським союзом.

Нагадаємо, безвіз запрацював в ніч з 10 на 11 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: