Путін призначив затриманого міністра Улюкаєва винним у всіх російських бідах

Путін призначив затриманого міністра Улюкаєва винним у всіх російських бідах

У Держдумі вважають, що арешт Улюкаєва має призвести до позитивних зрушень у розвитку економіки країни-агресора

Затримання міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва є не тільки продовженням боротьби з корупцією, а й сигналом про перехід до нової економічної політики, вважає член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олена Паніна, пише РИА «Новости».

Паніна зазначила, що в США новообраний президент Дональд Трамп фактично проголосив політику протекціонізму, в основу своєї економічної програми він ставить підтримку реального сектора економіки, зниження податків для виробників і має намір покінчити з деіндустріалізацією Америки, яка відбулася під час правління демократів, лібералів-економістів. «А у нас фактично щодня банкрутують підприємства, які позбавлені можливості не лише для інноваційного розвитку, а й навіть для підтримки свого поточного виробництва через кредитно-фінансову та економічну політику, що проводилася всі ці роки», – наголосила парламентарій.

На її думку, можливо, факт затримання Олексія Улюкаєва «допоможе розкрити і інші незрозумілі аспекти нашого економічного розвитку, яке проводило його відомство. І ми нарешті отримаємо відповідь на питання, чому саме така політика проводилася міністерством економічного розвитку? І в кінцевому підсумку все це, безумовно, повинно привести до позитивних зрушень у розвитку нашої економіки».

ДовідкаМісяць тому «Роснефть» повідомила, що уклала договір купівлі-продажу акцій державного пакету АНК «Башнефть» і «повністю виконала свої зобов'язання за договором, перерахувавши 329,7 мільярда рублів на рахунок федерального казначейства».

«Вся сума – 329 млрд 690 млн рублів – надійде до бюджету», – заявив тоді Олексій Улюкаєв, оголосивши операцію з продажу 50,0755% акцій «Башнефть» закритою.

Коментуючи вибір покупця, глава мінекономрозвитку РФ заявив, що пропозиція компанії «Роснефть» була єдиною, що перевищувала оцінку консультантів, та варіювалася від 297 до 315 мільярдів рублів.

За словами Олексія Улюкаєва, пропозиція «Роснефть» перевищувала ринкову вартість акцій на 30 вересня на 20%.

Нагадаємо, старший співробітник вашингтонської Атлантичної ради Андерс Аслунд назвав арешт міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва одіозним поворотом, яке можна порівняти з убивством Нємцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: