Путін про перегляд підсумків Другої світової війни: потрібно дискутувати і щодо Львова

Путін про перегляд підсумків Другої світової війни: потрібно дискутувати і щодо Львова

«Потрібно дискутувати не по Калінінграду, а в цілому по східних землях Німеччини, по Львову, який був частиною Польщі, і так далі»

Перегляд підсумків Другої світової війни означає «відкриття ящика Пандори», заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю Bloomberg.
«Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, давайте спробуємо подискутувати на цю тему. Але тоді потрібно дискутувати не по Калінінграду, а в цілому по східних землях Німеччини, по Львову, який був частиною Польщі, і так далі, і так далі. Там є і Угорщина, є і Румунія. Якщо комусь хочеться розкрити цей ящик Пандори і почати з ним працювати, - будь ласка, прапор в руки, починайте», - сказав він.
Говорячи про розбіжності з Японією з приводу Курильських островів, Путін зазначив, що «японське питання виникло як результат Другої світової війни і закріплене в міжнародних документах, пов'язаних з результатами Другої світової війни».
Відповідаючи на репліку про те, що в 2004 році Росія передала Китаю острів Тарабаров, Путін підкреслив, що ця територія відійшла КНР в результаті переговорів, які тривали «протягом 40 років», і це питання не пов'язане з підсумками Другої світової війни.
«Частина території остаточно закріплена за Росією, частина території остаточно закріплена за Китайською Народною Республікою. Хочу підкреслити, що це стало можливим виключно - це дуже важливо - на тлі дуже високого рівня довіри, яка склалася на той час між Росією та Китаєм. І якщо ми доб'ємося такого ж високого рівня довіри з Японією, то і тут ми можемо знайти якісь компроміси», - сказав президент РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: