Рабинович закликав садити на вісім років за невиконання передвиборних обіцянок

Рабинович закликав садити на вісім років за невиконання передвиборних обіцянок

Депутат пропонує перейняти досвід Греції, де колишнього прем'єра вже судять за невиконані обіцянки

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини Вадим Рабинович вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає покарання за невиконання передвиборних обіцянок. Про це політик повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Рабинович пропонує карати президента, депутатів різних рівнів та мерів міст за невиконання передвиборних обіцянок. Проект передбачає кримінальну відповідальність на термін від 5 до 8 років. У тексті документа наголошується, що законопроект потрібно прийняти «з метою подолання кризового стану представницької демократії в Україні».

«Подібний прецедент відбувається на наших очах в Греції, де екс-прем'єр-міністру країни пред'явлено звинувачення в невиконанні передвиборних обіцянок, - і йому загрожує тюремний термін за це. Таку практику вважаю дуже корисною і для України. У нас все 25 років незалежності країни відбувається обман виборців, народ водять за ніс і обкрадають, а ми весь час ходимо по колу і тасуємо ті ж, вже краплені, карти. Кримінальна відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок - прогресивний, демократичний крок», - вважає Рабинович.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Греції Йоргос Папандреу 19 січня постав перед судом першої інстанції Афін - його судять за неправдиві заяви напередодні виборів про економічну ситуацію в країні і твердження, що для виконання передвиборних обіцянок в бюджеті «гроші є».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: