Рада готова скасувати пенсійний збір з купівлі валюти

Рада готова скасувати пенсійний збір з купівлі валюти
Купівля валюти

У разі ухвалення законопроекту його норми запрацюють з 1 січня 2017 року

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект, який скасовує сплату пенсійного збору з купівлі готівкової валюти фізичними особами. За прийняття відповідного законопроекту №4741 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сприяння детінізації валютообмінних операцій» за основу проголосували 247 народних депутатів.

Народний депутат Віктор Галасюк, доповідаючи щодо законопроекту, зазначив, що цей документ спрямований на детінізацію ринку валютообмінних операцій. «Сьогодні існує двохпроцентний збір з валютообмінних операцій, який не приносить, по суті, коштів у державний бюджет, але разом з тим зумовлює існування нелегальних валютообмінних пунктів. Люди, щоб заощадити, йдуть і здійснюють ці операції на вулиці, де вони не захищені. Від цього втрачають і люди, і держава», - сказав він.

Згідно з пояснювальною запискою, у разі ухвалення законопроекту його норми запрацюють з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, обов'язковий пенсійний збір з операцій купівлі валюти в готівковій та безготівковій формі за ставкою 0,5% був запроваджений для юридичних і фізичних осіб у 2014 році Законом України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні». На початку 2015 року Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» ставку збору було підвищено до 2%, при цьому юридичні особи й операції з купівлі безготівкової валюти були звільнені від сплати збору.

Як повідомлялося, з 1 листопада 2016 року Національний банк України розраховуватиме офіційний курс гривні за оновленою методологією.

Нагадаємо також, що глава Нацбанку задекларувала 1,8 мільйона доларів.

Крім того, у Гонтаревої сподіваються отримати від МВФ $1,3 млрд до кінця року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: