Рада переписала Бюджетний кодекс під пенсійну реформу

Рада переписала Бюджетний кодекс під пенсійну реформу

Законопроект спрямовано на уточнення видатків, що здійснюються з державного бюджету, а також щодо покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду

Верховна Рада України внесла до Бюджетного кодексу зміни, пов'язані з ухваленням закону щодо пенсійної реформи.

Відповідний законопроект №6617 підтримали 227 депутатів.

Цей законопроект спрямовано на уточнення видатків, що здійснюються з державного бюджету, а також щодо покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду.

Зокрема, встановлено, що до видатків держбюджету на соціальний захист та соцзабезпечення належить виплата державної допомоги на догляд. Окрім того, до видатків Державного бюджету віднесено покриття різниці між мінімальним розміром пенсії за віком та обчисленим розміром пенсії за віком щодо конкретної особи, а також кошти на компенсацію дефіциту ПФУ для фінансування виплати пенсій у солідарній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

До видатків, які здійснюються з бюджетів міст республіканського, обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, належить щомісячна компенсація виплат непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

Як повідомлялося, сьогодні, 3 жовтня, Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614). 

Також сьогодні парламент ухвалив закон про судову реформу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: