Рада ухвалила пенсійну реформу: чого очікувати пенсіонерам

Рада ухвалила пенсійну реформу: чого очікувати пенсіонерам

Для 5,6 млн громадян, в середньому, збільшення пенсій відбудеться на 700 грн

Верховна Рада України ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614). За таке рішення проголосували 288 народних депутатів.

«За результатами перерахунку, для 5,6 млн громадян, в середньому, збільшення пенсій відбудеться на 700 грн. І цей розмір не залишиться таким назавжди. Він буде змінюватися, тому що ми з вами передбачаємо індексацію автоматично, незалежно від будь-якого рішення Кабінету міністрів України... Це виписано в цьому законі. І в 2019, і в 2020, і в 2021 році завжди буде індексація пенсії», - сказала голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

Також голова комітету, представляючи положення пенсійної реформи, зазначила, що громадяни, які не мали достатнього стажу або з будь-яких інших причин отримували пенсію у розмірі 949 грн, отримуватимуть на 423 грн більше.

«Вони будуть отримувати не менше, ніж 1 тис. 373 грн», - зазначила депутат.

Для жінок, які достроково вийшли на пенсію в 55 років, як сказала Денісова, буде скасована норма, яка призводить до зменшення розмірів пенсії.

Крім того, працюючим пенсіонерам буде сплачено пенсію в повному розмірі.

Також Денісова повідомила що для майбутніх пенсіонерів передбачається норма, за якою «якщо людина працює, отримує заробітну плату, сплачує внески - вона отримає більшу пенсію і раніше виходить на пенсію. Якщо ж людина менше працює і менше сплачує - пізніше виходить на пенсію і отримує менше».

Навіть якщо людина не працює - держава її не залишить на самоті. За словами Денісової, якщо людині не вистачає страхового стажу, їй буде надана тимчасова державна допомога. Проте за бажанням кожен зможе сплатити необхідні внески і «купити собі стаж, якого бракує».

Насамкінець, резюмувала Денісова, що в разі ухвалення цього законопроекту близько 10 млн громадян отримають підвищення пенсій.

Зазначимо, що до проекту урядової пенсійної реформи було подано близько 2,5 тис. поправок, але фракція Радикальної партії заявила про відкликання 1 тис. 432 поправок, що були подані її депутатами.

Як відомо, сьогодні парламент ухвалив закон про судову реформу.

Нардеп Сергій Лещенко стверджує, що фракції БПП та Опозиційного блоку «провели катастрофічні поправки в кодекси».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: