Радник президента попередив про загрозу особистій безпеці Зеленського

Радник президента попередив про загрозу особистій безпеці Зеленського

«Гроші ще ходять по корупційних каналах, але не підіймаються на верхівку корупційної піраміди, бо президент не очолює її», - зауважив Устенко

На сьогодні президент Володимир Зеленський опинився перед двома значними загрозами.

Про це радник президента - експерт-економіст Олег Устенко повідомив в інтерв’ю «Главкому».

«У Зеленського є два вектори серйознішого ризику. Перший – внутрішній: це обмежена група з вкрай широкими інтересами, яка пручається будь-яким змінам. Той, хто прийшов не з цієї системи, може просто її вбити, бо не має теплих почуттів до неї. 

До того ж у нього, якщо хочете, є почуття помсти в хорошому сенсі, як у Робін Гуда, за свій народ. Сам прихід Зеленського до влади – це помста старій системі, яка пригнічувала кого тільки можна і не давала можливості вирватися.

Гроші ще ходять по корупційних каналах, але не підіймаються на верхівку корупційної піраміди, бо президент не очолює її. І в такій ситуації піраміда почуває себе вкрай нестійко. Але система буде намагатись вижити, бо, знову ж таки, мова йде про мільярди доларів, які ходять корупційними каналами. Тому основна загроза для Зеленського пов’язана з особистою безпекою», - зазначив Устенко.

Друга загроза, за словами радника президента, є зовнішньою.

«Та відносна зона комфортності, в якій ми зараз знаходимось, реально відносна, бо попереду світова криза. І ця криза буде набагато серйозніша у порівнянні з 2008 роком, бо тоді була певна очистка, але реальні фундаментальні причини, які викликали ту кризу, не були ліквідовані. І рвонути зараз може з куди більшою силою. Але з позитивів можна виділити те, що Зеленський не потребує додаткової лояльності не від кого, бо в нього є велика власна фракція», - сказав Устенко.

Він уточнив, що «це також внутрішній ризик, бо монолітність цієї фракції дуже скоро може стати під питанням». «Тому Зеленському треба діяти швидко», - сказав радник глави держави.

До слова, 31 серпня телеканал «1+1» покаже інтерв’ю з президентом Володимиром Зеленським, присвячене 100 дням його роботи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: