Реакція на Brexit: Мадрид заговорив про статус Гібралтару

Реакція на Brexit: Мадрид заговорив про статус Гібралтару
Reuters

Іспанія хоче відновити суверенітет Іспанії над Гібралтаром

У відповідь на рішення референдуму щодо Brexit Мадрид знову підняв питання статусу Гібралтару, який зараз є британською заморською територією, пише DW.

«Наша формула… - це британсько-іспанський спільний суверенітет на визначений період часу, який, після того, як цей час мине, призведе до відновлення суверенітету Іспанії над Гібралтаром», - заявив виконувач обов'язків міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальо.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: