Референдум в іракському Курдистані: оголошено офіційні результати

Референдум в іракському Курдистані: оголошено офіційні результати

Виборча комісія заявила, що 92% з 3,3 мільйона курдів та не-курдів, які віддали свої бюлетені, підтримали відокремлення від Іраку

Люди, що живуть на півночі Іраку, під час не визнаного центральною владою референдуму переважно висловилися за незалежність Курдистану.

Про це повідомляє ВВС.

Виборча комісія заявила, що 92% з 3,3 мільйона курдів та не-курдів, які віддали свої бюлетені, підтримали відокремлення від Іраку.

Оголошення результатів відбулося попри заклик прем'єр-міністра Іраку Гайдера аль-Абаді, який виступив за скасування підсумків цього опитування й діалог в рамках конституції.

Своєю чергою курдські лідери кажуть, що позитивні результати голосування на референдумі забезпечать їх мандатом на подальші перемовини про відокремлення, які вестимуться з офіційним Багданом, а також із сусідніми країнами.

Нагадаємо, 25 вересня в Іракському Курдистані відбувся сепаратистський референдум про незалежність.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погрожує військовим втручанням в Ірак у відповідь на референдум в курдському регіоні Іраку з питання про незалежність від Багдада.

Іракський парламент вимагає введення військ у спірні райони на півночі країни, які перебувають під контролем курдів, через проведення Іракським Курдистаном референдуму про незалежність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: