Резолюція ООН щодо Криму забороняє окупанту призивати кримчан до своєї армії – Клімкін

Резолюція ООН щодо Криму забороняє окупанту призивати кримчан до своєї армії – Клімкін
Павло Клімкін

Міністр нагадав, що резолюція ООН закликає країну-окупанта гарантувати доступ до окупованого Криму міжнародних правозахисних організацій

У резолюції ООН щодо Криму йдеться про заборону призову до збройних сил країни-агресора на окупованій території. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Крім того, за його словами, резолюція ООН закликає країну-окупанта гарантувати безперешкодний доступ до окупованого Криму міжнародних правозахисних організацій. «Зараз працюємо над тим, щоб цю резолюцію було схвалено на засіданні Генасамблеї ООН. У нас є чітке політичне послання щодо того, що Росія робила і робить на території окупованого Криму», – заявив глава МЗС.

Як відомо, Генасамблея ООН схвалила резолюцію про порушення прав людини в окупованому Криму. Документ підтримали представники 73 країн, проти нього голосувало 23 країни, 76 утрималися. Проти резолюції виступили, серед інших, Сирія, Китай, Білорусь, Венесуела. Перший віце-спікер Ірина Геращенко назвала позицію Білорусі «ножем у спину».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: