РФ погрожує американським силам, які діють в Сирії

РФ погрожує американським силам, які діють в Сирії
Російські військові в Сирії

Москва звинувачує Вашингтон у своїх поразках від «Ісламської держави»

Міністерство оборони РФ у своїй заяві, яка була опублікована в середу, 4 жовтня, назвало США «перешкодою» для знищення терористичної організації «Ісламська держава» (ІД).

При цьому росіяни пригрозили застосуванням воєнної сили щодо американського військового гарнізону, який відомий під назвою Танф. В ньому розміщені американські сили спеціальних операцій, а також союзні сирійській бійці. Американські солдати проводять на базі Танф тренування підрозділів, які займаються боротьбою з «Ісламською державою».

Більше того, як пише американське військове видання Military Times, міноборони РФ стверджує, що США допомагають і підтримують «ІД» у їх протидії російським і сирійським інтересам. В заяві говориться наступне: «Головною проблемою у процесі знищення «ІД» є не військовий потенціал цього терористичного угруповання, а підтримка із боку США».

Дана заява з’явилася на фоні того, що російські і сирійські сили стали об’єктом контрудару сил «ІД» в провінції Дейр Ез-Зор. Як стверджує пропаганда терористичного угруповання, під час однієї атаки бійцям «ІД» вдалося знищити 65 сирійських і російських солдат, а іще двох росіян взяти в полон.

Контратаки сил «Ісламської держави» створюють додаткові проблеми для Москви і Дамаску, хоча лише минулого місяця їх спільними зусиллями вдалося прорвати облогу міста Дейр Ез-Зор.

Однак ціною таких швидких успіхів стали значні втрати, в тому числі серед російського вищого командного складу. Так генерал Валерій Асапов був вбитий внаслідок мінометного обстрілу 24 вересня. А 2 жовтня полковник Валерій Фєдянін помер від ран, які він отримав внаслідок підриву бронеавтомобіля на міні в провінції Хама 22 вересня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: