Терористи «ІД» показали відео з полоненими російськими військовими

Терористи «ІД» показали відео з полоненими російськими військовими
Полонені російські військові

Міноборони заперечує поширену терористами інформацію про захоплення в полон двох російських військових

Терористична організація «Ісламська держава» опублікувала відео, на якому, за її твердженням, зняті двоє російських військових, захоплених в полон в боях за сирійське місто Дейр-ез-Зор. Про це повідомляє організація SITE Intelligence Group, яка відстежує діяльність терористів.

На відео один з чоловіків називає своє ім'я - Заболотний Роман Васильович, 1979 року народження, уродженець селища Рассвєт Аксайського району Ростовської області. Він також говорить, що людина, яка сидить поруч, - це Сурканов Григорій Михайлович, 1978 року народження, уродженець Домодєдовского району (ймовірно, Московської області. – Ред.).

Терористична «Ісламська держава» заявила про захоплення в полон двох російських солдатів 28 вересня. У тому ж повідомленні йшлося про те, що в боях за Дейр-ез-Зор був убитий російський військовослужбовець.

Російські військові спростовували поширену терористами інформацію. Представник авіабази «Хмеймім» заявив, що в Сирії не було «ніяких інцидентів, пов'язаних із захопленням у полон або втратами військовослужбовців збройних сил РФ».

За офіційними даними міністерства оборони РФ, за час операції в Сирії загинули близько 40 російських військових. ЗМІ неодноразово повідомляли про загибель у Сирії російських найманців, які воюють за контрактом з приватною військовою компанією «Вагнер». Міноборони не підтверджує інформацію про загибель найманців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: