Російські ЗМІ: Жилін був «шісткою» сина Януковича на Донбасі

Російські ЗМІ: Жилін був «шісткою» сина Януковича на Донбасі

Ватажок «Оплоту» планував відкрити по всій Росії мережу клубів з боїв без правил

Вбитий у Москві лідер харківської проросійської організації «Оплот» Євген Жилін займався поставками нафтопродуктів з РФ на Донбас. Жилін виступав сполучною ланкою між лідерами терористів й Олександром Януковичем.

Про це розповіло джерело з оточення загиблого, передає Lenta.ru.

За словами співрозмовника, Жилін отримував від цих операцій певний особистий дохід.

Крім того, джерело зазначило, що ватажок «Оплоту» планував відкрити по всій Росії мережу клубів з боїв без правил.

Співрозмовник видання також додав, що в 2014 році Жилін виступав сполучною ланкою між лідерами терористів на Донбасі і сином українського президента-втікача Віктора Януковича Олександра.

«Через загиблого йшла значна частина фінансових потоків. Вони перервалися після того, як ватажком «ДНР» восени того року став Олександр Захарченко. Жилін залишився не при справах і змушений був переїхати до Росії», – розповів знайомий ватажка «Оплоту». 

Нагадаємо, у понеділок 19 вересня ЗМІ повідомили, що в ресторані в підмосковному селищі Горки-2 убили главу української організації «Оплот» Євгена Жиліна. Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк не виключає, що смерть Жиліна – фейк.

Як повідомлялося, Жилін утік з України ще в лютому 2014 року. Згодом стало відомо, що СБУ оголосила у розшук лідера «Оплоту».

Наприкінці березня 2015 прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, скоєного за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч . 5 ст. 191 КК України).

Крім того, СБУ в області проводило досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: