Росія навесні почне будувати «стіну» між Кримом і Херсонщиною

Росія навесні почне будувати «стіну» між Кримом і Херсонщиною

До Нового року буде завершено юридичне оформлення будівництва «стіни»

Навесні 2018 року розпочнеться активна фаза будівництва Росією так званої «стіни» на адмінмежі материкової України з анексованим Кримом.

Про це в ефірі Громадське.Крим повідомив речник Держприкордонної служби України Олег Слободян.

На думку Слободяна, будь-яке масштабне будівництво в осінньо-зимовий період — це не доцільно і досить важко.

«До Нового року буде завершено юридичне оформлення цього процесу. Тому, швидше за все, активна фаза будівництва розпочнеться навесні», — сказав він.

Нагадаємо, 27 вересня у ФСБ Росії заявили про плани будівництва «стіни» між Кримом і материковою Україною.

Згідно з інформацією на сайті держзакупівель РФ, на поставку і монтаж повнопрофільного загородження з федерального бюджету виділено 212,9 млн руб.

У документації до закупівлі місцем виконання робіт зазначений Красноперекопський район окупованого Криму. Термін поставки товару - до 20 листопада 2017 року. Термін виконання робіт - до 20 грудня 2017 року.

«Інженерне загородження призначене для використання в складі комплексів технічних засобів охорони об'єктів різного призначення, як в якості фізичної перешкоди, так і в якості елемента конструкції засобів виявлення вібраційного і радіохвильового принципу дії», - йдеться в закупівлі.

Згідно з вимогами замовника, висота огорожі над рівнем грунту повинна становити 2,1 м, заглиблення в грунт - 0,3 м. Монтуватися паркан буде з 16,5 тисячі панелей шириною 3 м. Інженерне загородження має, зокрема, ускладнювати подолання кордону шляхом перелазу, а також задовольняти режимним умовам об'єкта. Його конструкція повинна передбачати відсутність вузлів, що полегшують подолання бар'єру.

Зазначимо, що загальна довжина сухопутного кордону України із окупованим Кримом складає близько 8,7 км. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: