Росія звинувачує США у можливому зриві угоди по деескалації у Сирії

Росія звинувачує США у можливому зриві угоди по деескалації у Сирії
Американські військові 

Москві не подобається фізична присутність американців у Сирії

Міноборони РФ виступило із низкою нових звинувачень щодо діяльності США в Сирії, як пише «Коммерсантъ». Тепер мова йде про те, що американці своїми діями можуть поставити під загрозу угоду щодо деескалації і перемир’я в південній провінції Дерьа.

Речник російського оборонного відомства повідомив про те, що 2-3 жовтня із табору біженців Рукбан, який знаходиться в межах зони безпеки навколо американської бази Ет-Танф, виїхало близько 600 бойовиків у західному напрямку. Даній групі вдалося без жодних перешкод проїхати 300 км і через колишній митний пункт Тафас на сирійсько-йорданському кордоні в’їхати в провінцію Дерьа. Інша група із 300 бойовиків також, за словами речника Міноборони РФ, виїхала із зони безпеки навколо бази Ет-Танф для блокування дороги Дамаск-Дейр ез’Зор.

Заяву щодо ситуацію навколо зони безпеки навколо бази Ет-Танф, де американські військові проводять тренування бійців для боротьби із Ісламською державою, прокоментував і представник МЗС РФ Георгій Борисенко. За його словами існування цієї зони, куди не пускають сили законного уряду, нагадує спроби розподілу країни, щоб створити альтернативні органи влади, які будуть підконтрольні США і їх союзникам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: