Російська резолюція щодо миротворців на Донбасі не знайшла підтримки в Радбезі ООН – Єльченко

Російська резолюція щодо миротворців на Донбасі не знайшла підтримки в Радбезі ООН – Єльченко

Члени Ради безпеки ООН не бачать сенсу в роботі над запропонованим Росією форматом

Проект резолюції РФ щодо миротворчої місії ООН на сході України не знайшов підтримки серед членів Ради безпеки ООН. Про це розповів в інтерв'ю «Укрінформу» постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

«На сьогодні практично жоден із членів Ради Безпеки, крім власне Росії, не висловився на користь їхніх ідей. Дехто просто промовчав. А переважна більшість сказала, що не бачить жодного сенсу в роботі над саме таким форматом, що його пропонує Москва», - прокоментував ситуацію в Радбезі український представник.

Наприкінці серпня президент України Петро Порошенко повідомив, що планує представити на Генасамблеї ООН у вересні ідею розгортання миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден на розміщення миротворців ООН лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Постпред України при ООН Володимир Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

У МЗС України переконані, що Росія намагається спотворити саму ідею та цілі запровадження миротворчої операції на Донбасі.

За попередньою інформацією, розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі коштуватиме понад $1 млрд на рік.

Українська делегація передала на розгляд Ради безпеки ООН свій проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі/

Нагадаємо, Кремль вимагає особливого статусу Донбасу

Читайте також статтю: Бачо Корчілава: Пропозиція Путіна про миротворців на Донбасі дуже схожа на абхазький сценарій у Грузії.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: