Російська журналістка розкрила таємниці шлюбу Путіна

Російська журналістка розкрила таємниці шлюбу Путіна

Кучкіна підкреслює – це розлучення абсолютно не схоже на інші

Письменник Ольга Кучкіна присвятила свою нову книгу «Ніч стюардеси» історії знайомства, шлюбу і розлучення Володимира Путіна і Людмили Шкребньовою, пише «Радіо Свобода».

«Ніч стюардеси» - не журналістське розслідування, а, за авторським визначенням, «привид прози», документальний роман, написаний, як йдеться у передмові, «добре обізнаним сучасником». Втім, це не означає, що книга побудована на інсайдерській інформації. Ольга Кучкина користувалася відкритими джерелами, багато додумано, і у персонажів немає імен. Героїню звуть «Дружочек» (так справді називав Путін свою дружину), а героя - Джоконда.

«Ситуація абсолютно чарівна: людина виходить заміж, проживає з чоловіком 33 роки і потім раптом оголошує, що все це закінчено. Як завод виробив якусь свою програму, так вони виробили свою програму і розлучилися», - розповідає автор.

Кучкіна підкреслює – це розлучення абсолютно не схоже на інші: «перед камерою удвох, все придумано, продумано, посмішки, все слова, які треба сказати, відміряно - це не кожен день трапляється. Це все-таки пара унікальна, він очолює державу».

Серед іншого, у книзі є епізод, в якому Путін, працюючи у Собчака в мерії, будує шикарний, але починається пожежа, і йому не вдається витягнути валізу з доларами. Автор стверджує, що це було насправді. Правдою також є те, що Путіна не знала, що її чоловік працює в КДБ: він запевняв її, що в карному розшуку, і вона вірила.

Історія цього шлюбу вже ставала матеріалом для художнього осмислення: в 2002 році було знято фільм «Поцілунок не для преси», де Путіна грав Андрій Панін, а його дружину - Дар'я Михайлова. Цей фільм 6 років не виходив у прокат і лише в 2008 році був випущений на DVD. Імовірно, він викликав невдоволення в Кремлі. У «Ночі стюардеси» схожа доля: і літературні журнали, і видавництва, що публікували інші книги Ольги Кучкиной, відкинули рукопис, побоюючись кремлівської помсти. Книга вийшла фактично в самвидаві, доступна лише в електронному варіанті і не надійшла в продаж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: