Російське командування наказало бойовикам на Донбасі терміново маскуватися

Російське командування наказало бойовикам на Донбасі терміново маскуватися

У розісланому бойовикам розпорядженні командування повідомляється, що українські війська ведуть активну повітряну розвідку

Командування російсько-терористичних військ в Донецькій області надіслало підлеглим командирам підрозділів і частин бойовиків розпорядження про вжиття заходів щодо оперативного маскування.

Про це повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук з посиланням на оперативні дані «ІС».

«Командування «1-го АК ДНР» в черговий раз розіслало командирам «3-й омсбр», «100-го омсп» і ряду інших частин і окремих підрозділів розпорядження про сувору необхідність вжиття заходів оперативного маскування», - написав Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з розпорядженням, ВСУ «ведуть активну повітряну розвідку в районах Горлівки, Пантелеймонівки, Єнакієвого і на Світлодарській дузі (правий фланг)...».

«Констатується, що іноді в повітрі одночасно фіксується до 5-7 українських БПЛА (в т.ч. і в нічний час, що говорить про наявність тепловізійного каналу візування у апаратів), що різко ускладнює проведення прихованих заходів з перегрупування і передислокації частин і підрозділів, а також сприяє розкриттю бойових порядків військ на даних ділянках», – інформує «ІС».

Командування терористичних військ категорично вимагає при переміщеннях підрозділів разсосереджуватися і маскуватися, уникаючи відкритого простору, а при виборі місць стоянки і позицій для техніки і озброєнь звертати увагу на територію промислових підприємств і приватного сектора в населених пунктах. Позиції артилерійських засобів потрібно ретельно маскувати, зазначає керівництво бойовиків.

Як повідомлялося, бойовики остаточно перейшли на «нічний режим» обстрілів позицій українських військ і цивільних об’єктів на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: