Російські контрсанкції: РФ заборонить виведення грошей в Україну

Російські контрсанкції: РФ заборонить виведення грошей в Україну

Медведєв детальніше розповів про санкції проти України

Нові так звані російські санкції блокуватимуть українські активи на території РФ і передбачають заборону на виведення фінансових капіталів з Росії в Україну. Про це у вівторок, 23 жовтня, заявив журналістам російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, повідомляють російські ЗМІ. Він більш детально розповів, в чому полягають суть так званих санкцій РФ проти України, водночас конкретні імена та назви компанії досі не оголошуються.

«Мова йде, по-перше, про блокування їхніх активів, які перебувають на території РФ, тобто, заборона здійснювати з ними будь-які дії. По-друге, про заборону перерахування грошових коштів, що знаходяться в джерелах, розташованих на території Росії. Тобто, про заборону вивезення капіталу», - пояснив Медведєв суть обмежень, додавши, що має намір підписати рішення про санкції найближчим часом. 

При цьому він запевнив, що ні президентський указ, ні постанова уряду не будуть так би мовити «поширюватися на весь український народ». 

«Це абсолютно неприйнятно. Ми, навпаки, сповнені найдружніших почуттів до українського народу. Але окремі громадяни, які, як я сказав уже, завдають шкоди Росії, здійснюють дії, спрямовані на заподіяння шкоди нашій країні, вони до цих постанов потраплять», - попередив Медведєв. 

За його словами, санкції торкнуться великої кількості осіб в Україні, серед яких «буде багато досить відомих людей». 

«Якщо говорити про фізичних осіб, то, цілком ймовірно, це будуть сотні людей, які своїми діями завдавали шкоди нашій країні. Там будуть і представники бізнесу, і інші люди, це залежить від розсуду російської сторони, тобто, від тих пропозицій, які сформулює уряд», - заявив прем'єр. 

Він додав, що в список також включені українські компанії, тобто, юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, які так чи інакше контролюються подібними громадянами, щодо яких будуть введені ці санкції. 

Крім того, Медведєв повідомив, що Москва може заборонити для поставки на територію Росії низку українських товарів. 

«Йтиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, вироблені в Україні, аби постачати їх до РФ. Наші українські колеги це не особливо підкреслюють, але товарообіг України з Росією вельми значний, мова йде про мільярди рублів. Для України цей товарообіг є одним з найбільш насичених», - зазначив він.

Як стало відомо 22 жовтня, президент Росії Володимир Путін підписав указ про заходи у відповідь на антиросійські санкції України. 

Також 22 жовтня Албанія, Чорногорія, Норвегія і Україна приєдналися до продовжених персональних санкцій ЄС проти росіян, сепаратистів та окупантів в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

13 вересня ЄС офіційно подовжив  до 15 березня 2019 року візові заборони та арешти активів для 155 осіб та 44 суб'єктів, залучених до дій проти територіальної цілісності України. Рішення опублікували в Офіційному журналі ЄС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: